Projekt “BuBa”

26. ožujka 2021. godine na Rabu je održana prva radionica vježbanja za umirovljenike kao produkt partnerstva GDCK Raba i GDCK Vrbovca na projektu BuBa – budi uključen, budi aktivan ! Ova je radionica produkt suradnje između GDCK Rab i GDCK Vrbovec koja traje od 2019. godine, a krajem 2020. godine između ovih dvaju humanih društava potpisan je Sporazum o partnerstvu na projektu BuBa, u sklopu poziva “Pridruži se – Aktivni u mirovini” čiji je nositelj GDCK Vrbovec, a koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda.
Projektom se nastoje ojačati kapaciteti organizacija civilnih društava za unapređenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika, kao i poboljšati njihove socijalne, emocionalne, kognitivne i kreativne vještine.

Glavne aktivnosti ovog projekta su: razvijanje i izrada programa usmjereni za poticanje aktivnog starenja te jačanje socijalnih, kognitivnih, emocionalnih i kreativnih vještina.

Prilikom prve radionice, gradonačelnik Nikola Grgurić također je pozdravio pristigle goste te rapske umirovljenike koji su iskazali interes za uključivanjem u radionicu te im čestitao na trudu i dobroj volji koja je ključna za što duže održavanje vitalnosti.

„Veseli svaki novi projekt, svako partnerstvo koje rezultira pozitivnim promjenama u zajednici. Grad Rab kroz suradnju s rapskim Crvenim križem nastoji omogućiti pokretanje i razvijanje što više programa kojima se podiže kvaliteta života onima kojima je to najpotrebnije. Partnerstvom GDCK Rab s GDCK Vrbovec na projektu Buba naši umirovljenici imaju priliku uz pomoć stručne osobe unaprijediti svoje psihofizičko zdravstveno stanje, ali i sklopiti poznanstva i izmijeniti iskustva s umirovljenicima iz Vrbovca. Ostati što duže vitalan želja je svih nas, stoga će Grad i dalje inicirati, podržavati i pomagati ovakve projekte u želji da interes među vama sve više raste te da vam dani provedeni u mirovini budu što kvalitetniji i ljepši“.

Skip to content