Projekt “Zaželi”

Prijavitelj projekta

Hrvatski Crveni križ

Gradsko društvo Crvenog križa Rab

Partneri u projektu

Hrvatski zavod za zapošljavanje

Područna služba Rijeka

Centar za socijalnu skrb Crikvenica

Grad Rab

Općina Lopar

Vrijednost projekta

740.166,00 kuna – bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%).

Projektom “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II” rapskom Crvenom križu na čelu s ravnateljem Ivom Kordićem, prijavom na Poziv Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“, dodijeljena su bespovratna sredstva u iznosu od 740.166,00 kuna, što je ujedno najviši mogući iznos sufinanciranja ukupno utvrđene vrijednosti prihvatljivih izdataka projekta. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%).

Njegov je glavni cilj zapošljavanje ciljane skupine žena na tržištu rada; nezaposlenih žena starijih od 50 godina, žena s invaliditetom te žena koje su dugotrajno nezaposlene s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem koje će svojim radom i osposobljavanjem kroz projekt pridonijeti povećanju socijalne osjetljivosti, većoj razini socijalne uključenosti i poboljšanju kvalitete života za šezdeset krajnjih korisnika, odnosno osoba starije životne dobi i osoba u nepovoljnom položaju. Prema podacima HZZ-a za 2020. godinu otok Rab broji 187 evidentiranih nezaposlenih osoba od kojih su čak 92 žene.

„Ovim projektom pružit ćemo priliku ženama koje spadaju u rizičnu skupinu zapošljavanja da se zaposle na godinu dana, a nadam se i očekujem da će se ovakva praksa nastaviti i dalje. Za nas je ovo veliki iskorak s obzirom da prelazimo na znatno veći broj zaposlenika, a moram napomenuti kako bi realizacija samog projekta bila znatno otežana bez pomoći naših partnera, Grada Raba i Općine Lopar, i na tome im hvala“ naglasio je prilikom predstavljanja projekta ravnatelj GDCK Rab Ivo Kordić na što se nadovezao i dr. Zvonimir Španjol Pandelo: „Ovo je plod vrijednog rada ravnateljstva GDCK Rab i dobre suradnje s gradom i općinom i zapravo znak jako dobre integriranosti rapskog Crvenog križa u lokalnu zajednicu. Vjerujem da je ovo samo nastavak uspješnog zajedničkog rada koji nas očekuje i u budućnosti“.

– „Po odobrenom projektu u 10 dana smo uspjeli raspisati natječaj i zaposliti 8 žena koje se brinu za 60 korisnika, te jednog administratora. Za nas kao malo društvo ovo zasigurno predstavlja prekretnicu. Mi ćemo se i dalje truditi pružati maksimum u našoj zajednici, a po potrebi i mogućnostima uskakati u pomoć i van našeg otoka“, poručio je Kordić i dodao: „Želio bih iskoristiti ovu priliku i zahvaliti se svima koji su nas podržali do sada, a posebice tijekom proteklog mjeseca, te bi istaknuo sljedeće rapske institucije, tvrtke i udruge: Grad Rab, Torcida Rab, Udruga Komin, ŠRK Dolin, DPH Rab, DVD Lopar, U.O. Lučica, Cvjećarna Murtela, Restoran Galeb, Autprijevoz Danijel Krstinić, Pekara Farina, Autoservis Nane, Vilma, Sidro, Tehnobiro, Restoran Melita, Arba Raiders, Mali Palit d.o.o.“

Skip to content