Krajem prošle godine Gradsko društvo Crvenoga križa Rab dobilo je novu ravnateljicu Tanju Rizner koja ima cilj nastaviti s aktivnostima koje Crveni križ godinama uspješno provodi na otoku Rabu. Osim naših primamih aktivnosti, poput edukacije građana o pružanju prve pomoći, organiziranja i provođenja dobrovoljnog davanja krvi, (psiho)socijalnih programa usmjerenih prema starijim i nemoćnim osobama, mladima, kao i ostalim građanima, u bliskoj prošlosti angažirali smo se i u pomoći osobama stradalima od potresa u Hrvatskoj, te pružanju pomoći i potpore izbjeglicama iz Ukrajine koje su stigle na naš otok bježeći od rafinih strahota. Od radionica koje su trenutno aktivne, možemo spomenuti vođeno vježbanje za seniore (svake srijede, pod vodstvom Katerine iz Ukrajine), tečaj učenja hrvatskog jezika za osobe iz Ukrajine koje imaju boravište na otoku Rabu (prof. Margarita Čutul) i pripremanje mladih za natjecanje HCK-a u pružanju prve pomoći.
Ono što bismo htjeli istaknuH jesu naši otočani koji sudjeluju u raznim projektima, a posebno bismo istaknuli naše dobrovoljne darivatelje krvi. Tako su Ivica Pahljina, Željko Ribarić i Eduard Škvorc primili priznanje od strane predsjednika Zorana Milanovića za svojih 100 dobrovoljnih darivanja krvi, a u utorak 25. listopada 2022., na Dan dobrovoljnih darivatelja krvi, ispred prostorija našega društva, održana je mala svečanost uručenja priznanja i zahvalnica darivateljicama i darivateljima koji su svoju krv dobrovoljno darivali 35, 50, 55 i 75 puta (za 2021. i 2022. godinu). Oni su: Darija Jureša
(35), Ivana Delić-Tariba (35), Kristina Ribarić (35), Davorka Guščić (55) i Stanislava Valovičić (75); Predrag Andreškić (50), Marko Barčić (50), Damir Brusić (50), Marinko Buza (50), Nedeljko Buza (50), Dejan Dumić
(50), Robert Jaška (50), Igor Kanisek (50), Sanjin Krstinić
(50), Dean Mikelić (50), Tomislav Ribarić (50), Manuel Štokalo (50), Matej Vivoda (50), Milan Bukvić (75), Silvio Klen (75) i Siniša Krišković (75).

Svečano uručenje priznanja i zahvalnica dobrovoljnim darivateljicama i darivateljima
Dana 7. prosinca 2022. u Splitu naše rapsko društvo Crvenoga križa dobilo je potporu u vrijednosti od 444.960,00 kuna u projektu Zaželi — program zapošljavanja žena — faza III. Tako će se ponovno pružiti prilika ženama koje spadaju u rizičnu skupinu zapošljavanja da se zaposle, a one će poboljšati kvalitetu života i svakodnevicu krajnjim korisnicima, odnosno osobama starije životne dobi i osobama u nepovoljnom Životnom položaju s područja otoka Raba. Ovim putem pozivamo osobe s područja Općine Lopar da se (pri)jave ako im je potrebna pomoć u obavljanju svakodnevnih aktivnosti, imaju tešku životnu situaciju, ili ako im je potreban bilo koji oblik potpore u okolnostima koje ne mogu sami prebroditi!
Podaci za kontakt:
— e-pošta: info@gdckrab.hr
— telefon: 724264.

Skip to content