Danas 10. listopada je Svjetski dan mentalnog zdravlja. Svjetski dan mentalnog zdravlja obilježava se u organizaciji Svjetske federacije za mentalno zdravlje (WFMH) od 1992. godine svake godine. Uvijek je cilj podizanje svijesti o problemima mentalnog zdravlja u cijelom svijetu te mobiliziranje resursa za podršku mentalnom zdravlju. Ovogodišnji moto je „Mentalno zdravlje je univerzalno ljudsko pravo“.

Gradsko društvo Crvenog križa Rab se priključuje obilježavanju Svjetskog dana mentalnog zdravljadanašnjimpredstavljanjem osvježenog i osnaženog Savjetovališta za djecu, mlade i obitelji.

Savjetovalište Gradskog društva Crvenog križa Rab djeluje u prostoru GDCK Rab u živo i online u vrijeme i na mjestu koje najbolje odgovara svima zainteresiranima. Okupili smo mlade i motivirane stručne osobe mentalnog zdravlja koje su spremne u svom profesionalnom radu dodatno pružiti podršku obiteljima, djeci i mladima s otoka Raba.

Svaki savjet i podrška u našem Savjetovalištu je besplatan i svatko se može javiti u Savjetovalište na mail: savjetovaliste.rab@gmail.com ili na broj telefona: 051 724 264.

Savjetovalište vodi ravnateljica GDCK Rab, Tanja Rizner, dipl.psih.-prof. član Hrvatske psihološke komore, član tima Hrvatskog Crvenog križa za psihosocijalnu podršku i podršku pomagačima.

Obratite nam se s povjerenjem.


Tea Staničić, mag.paed.

Rođena sam 1996. godine u Rijeci i živim na Rabu. Kroz studij, praksu i volonterske sate usvojila sam široka znanja i vještine vezane uz odgoj i obrazovanje, s posebnim interesom za rad s djecom i mladima na području mentalnog zdravlja. U okviru rada Savjetovališta kao edukantica transakcijske analize – smjer psihoterapija, pružam podršku i potporu djeci, mladima i obiteljima pružajući im siguran prostor u kojem mogu istražiti i izraziti svoje misli, osjećaje i obrasce ponašanja.

Doc.dr.sc. Ana Milardović, dr.med., pedijatar

Rođena sam Rijecanka, imam 46. godina i cijeli svoj vijek živim i radim u Rijeci. Po završetku subspecijalizacije, upisala sam Školu kibernetike i sistemske terapije i aktualno sam psihoterapeut pod supervizijom. U svom savjetodavnom radu imala sam prilike raditi s različitim dobnim skupinama, a posebno me zanima rad s mlađim odraslim ljudima i roditeljima svih skupina djece.

Lucija Ružman, dr.med.

Iako odrasla u Međimurju, posljednjih deset godina živim i radim u Rijeci, imam 35 godina. Po zanimanju sam pedijatar i radim s djecom oboljelom od hematoloških i malignih bolesti. Pohađam Školu kibernetike i sistemske terapije te sam psihoterapeut pod supervizijom. Najviše iskustva imam u radu s mlađim odraslima, no voljela bih raditi s osobama svih dobi i specifičnim izazovima koje pojedino razdoblje života nosi.


Svaki savjet i podrška u našem Savjetovalištu je besplatan.

Kontak mail: savjetovaliste.rab@gmail.com ili broj telefona: 051 724 264.

Savjetovalište vodi ravnateljica GDCK Rab, Tanja Rizner, dipl.psih.-prof. član Hrvatske psihološke komore, član tima Hrvatskog Crvenog križa za psihosocijalnu podršku i podršku pomagačima.

Skip to content