RAB  U Maloj gradskoj vijećnici konferenciju za medije je ispred Gradskog društva Crvenog križa Rab sazvala ravnateljica Tanja Rizner kako bi predstavila III. fazu projekta Zaželi – program zapošljavanja žena. Riječ je o nastavku financiranja aktivnosti zapošljavanja teže zapošljivih žena na poslovima pružanja potpore i podrške za starije i/ili nemoćne osobe. Projekt djeluje u okviru Operativnog programa »Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.« čiji je osnovni cilj pridonijeti rastu zapošljavanja i jačanju socijalne kohezije. Pored ravnateljice i djelatnika GDCK-a Rab koji je korisnik bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda, konferenciji su nazočili predstavnici partnera na projektu, a to su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područna služba Rijeka, Hrvatski zavod za socijalni rad, Područni ured Crikvenica, Grad Rab i Općina Lopar te gerontodomaćice koje su zahvaljujući provedbi ovog projekta u radnom odnosu od siječnja ove godine.

Ravnateljica je predstavila projekt i njegov utjecaj na zajednicu, pri čemu je u III. fazi ovog programa naglasak na zapošljavanju žena pripadnica ciljane skupine, a to su nezaposlene žene uz maksimalno srednjoškolsko obrazovanje, uz prednost ranjivih skupina.

– U ovoj, trećoj fazi ukupan iznos financiranja iz Europskog socijalnog fonda za provedbu projekta na Rabu je 59.000 eura. Na razdoblje od šest mjeseci zaposleno je devet žena iz ciljne skupine, obuhvaćajući i ranjive skupine žena za zapošljavanje. Naše djelatnice rade na poslovima pomoći u kućanstvu, nabavci namirnica, higijenskih potrepština ili lijekova, pružaju socijalnu podršku i pomoć u društvenim aktivnostima za osobe starije od 65 godina ili osobe u nepovoljnom položaju, što je od posebnog značaja za one koji žive u teško dostupnim i slabije naseljenim mjestima. U projekt je trenutno uključeno 94 korisnika od kojih 24 prema socijalnim uvjetima Zavoda za socijalni rad i 70 korisnika prema osnovnim uvjetima propisanim projektom – naglasila je ravnateljica Tanja Rizner. Ispred Hrvatskog zavoda za socijalni rad obratila se voditeljica Područnog ureda Crikvenica Sanja Kontić Karabajić, ispred Grada Raba pročelnik Denis Deželjin, a u ime Općine Lopar načelnik Zdenko Jakuc.

Izvor – novilist.hr

Skip to content